fredag 29 juli 2011

Miniatyrer har fortfarande många intresserade

















Visst är det bra härligt med en brorsdotter som gillar att sitta vid datorn. Malin är verkligen duktig och har fått in massor av nyheter i webshoppen - och mer kommer. Nu har vi lagt in miniatyrer, Steiff och en del docktillbehör.


Kan berätta att nu har Hamley`s Danmark flyttat från Magasin de Nord på Kongens Nytorv och finns nu istället på Illum`s, Kastrup - lufthavnen och fr o m idag på Field`s, det stora köpcentrat med mängder av butiker. Hamley`s säljer bra med Steiff, mest till barn givetvis men har också en hel del classic och begränsade upplagor. Ska ni till Köpenhamn, gör ett besök!!!!


Har ni några förslag på idéer till Miniatyrmässan den 4 sept eller Nallemässan den 23 oktober så hör gärna av er. Vi behöver tips och lite nytt. Ibland blir det idétorka, dessvärre.


Tyvärr är dock-&nalleresan avbokad. Fick inte ihop tillräckligt många resenärer iår, men nästa år återkommer vi med samma resa (med reservation för att leverantörer/hotell mm finns kvar) och den som är intresserad får mer än gärna prel boka in sig redan nu. Leverantörerna väntar redan på oss.


Ha en skön helg!

torsdag 21 juli 2011

Regn betyder att vi hinner med mycket mer......
















Så är det, med regn hinner vi med mycket mer. Vi fotar och sätter in på nätet och det är rejält blandat, miniatyrer, nallar, skor - vad som dyker upp framför oss när vi håller till här inne i butiken. Här finns att ta av, även om vissa saker försvinner, det kommer ju nytt också.


Idag har vi tex plockat bort underbara schäfervalpen Hasso från Steiff och en del dockkläder.

En sommar som denna när inte beachen är det som lockar mest, då kommer kunderna och

letar efter det mest udda saker och vi får samtidigt tillfälle att se vad vi har, vad som kan fotas och inte minst - städa. Det blir alltid rörigt i en butik som denna, när det kunderna vill ha av någon anledning alltid finns längst in i en hylla, djupt inne i ett skåp eller djupt nere i en säck.

Men vi vet var vi har det och fram kommer det.


Nallen här ovan ser kanske lite sur ut, men han är så liten i verkligheten så det syns knappt - han är bara si så där 3 cm och det finns en serie i olika färger. Korgen är helt i porslin och passar till sommarens picknic, när vädret blir fint igen. Men i dockhusvärlden är det alltid fint väder :-)


Andra nyheter: Nic som numera också äger Bodo Hennig har nu också köpt in Gluckskäfer - allt i Tyskland. Nic = träleksaker till barn, typ bilar, kulspel, tåg, klotsar mm. Bodo Hennig = dockhus av trä samt miniatyrer och möbler i skala 1:10 stadigt, rejält och bra. Gluckskäfer =

träprodukter till barnköket, spisar, grytor, vispar, kakformar mm. En bra kombination, tycks det.


Njut av sommaren, även om det regnar!


måndag 18 juli 2011

Semester - det märks



Visst är det trevligt med semestertider! Det blir många oväntade besök i butiken, många som jag inte ser så ofta och det är ju alltid trevligt att träffas och prata om sin hobby.






NU är flygbladen klara för Nallemässan och Miniatyrmässan. Miniatyrmässan blir spännande att ta tag i nu när vi ska vara i en ny lokal och allting. Översten har sommarstängt just nu och öppnar igen någon gång i augusti och efter det kan detaljplaneringen ta fart. Minst 10 utställare har redan bokat in sig och vi har kan väl ta emot 15-18 någonting.






Jag har varit i Stockholm och jobbat en del. Nu har Bulleribock på Sveavägen lagt ner - en välkänd leksaksbutik i Stockholm med mycket träleksaker och Waldorf-dockor, men det gick inte längre tyvärr. Fina Dockan på söder har också planer på att stänga men har många fina dockor kvar i lager, så passa på att titta in om ni är i vår vackra huvudstad.


Stolarna ovan är dock-solstolar. Visst är de fina???? Vi har mycket för sommar och sol till dockorna: solglasögon, solkepsar, snorkelutrustning, baddräkter, kortbyxor, badbollar mm.

Riktigt roligt vid sommarlek och om man vill göra en fin dekoration/utställning/skyltning.


Njut sommarvädret!






Visste ni om att Brageruds på Odengatan är Stockholms äldsta leksaksaffär??? Den startade år 1900, så den har redan firat sitt 100-årsjubileum. Inte illa..........
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se