onsdag 25 januari 2017

Det går framåt...... så sakteliga

Bästa dock- och nallevänner!

Jag hostar och hostar och hostar och hostar. Det tar aldrig slut. Någon dag är det bättre och då tänker jag - ÄNTLIGEN, men sen nästa dag är det samma visa igen. Och jag orkar bara med hälften av det jag gör i vanliga fall. Det är inte roligt alls.

Nu är det förberedelser för NURNBERG, men helst vill jag bara sova.

Fick idag ett mail från CACO som gör så fina dockhusdockor. Inte heller de är nu längre med på mässan. De senaste åren har det kostat dem för mycket och själva börjar det bli gamla. Alla de, vad jag tycker, roliga företagen, de försvinner från mässan. Tack och lov har jag många dockor kvar och man kan fortfarande handla även om det inte kommer fram fler nya modeller.

Nu efter mässan skickar Steiff ut nya katalogen till alla medlemmar. Där finns en del riktigt, riktigt fina saker. Ett par håller redan på att ta slut, bla annat Rödluvan och vargen i begränsad upplaga. Ni som få katalogen måste tänka till snabbt om ni ska vara säkra på vissa saker. Det finns en del kvar även från vår- och höstkollektionen 2016, men inte är det mycket.

Nu håller jag också på med MINIATYRMÄSSAN. Affischen är klar men det tillkommer
en AUKTION och i nästa brev får ni bilder på dockhuset. Intäkterna går till välgörande ändamål.

Planera in dagen för mässan!!! Alla utställare, utom en, som var med i fjol, är redan anmälda. ROLIGT!!!

Nu försvinner jag bort till helgen och sen blir det en rapport från Nurnberg.


                                                                      Hälsningar Margaretha

tisdag 17 januari 2017

Leksaksmässan i Nurnber

Kära dock- och nallevänner

Ett år går så snabbt. Den 1-6 februari är det dags för Leksaksmässa i Nurnberg igen. Kataloger har börjat strömma in, men ännu har jag inte hittat något "WOW, det måste jag titta på eller köpa in". Det blir förmodligen mycket elektroniskt precis som i fjol.

Schildkröt har kommit med sin nya katalog, Jag beställer nog inte där denna gång utan väntar in beställningar för senare. Kidz & Cats har kommit med fina smådockor, men frågan är om de kommer att säljas???? Och minimiorder, det är också viktigt. Frakten får inte bli för hög i förhållande till varorna. En hel del att tänka på. Jag har fått en del beställningar från kunder på varor från Kösen så där kommer jag att beställa hem en del nya djur - och deras djur är ju verkligen fantastiskt fina. Steiff
och Teddy Hermann beställer jag alltid. Det är lätt att falla för frestelsen när man går runt i alla hallarna bland nästan 3000 utställare, så det gäller att tänka sig för. Har märkt att om jag går utanför "ramarna" så säljs det inte hos mig, hur populärt det än är. Får hålla mig nog så strikt till miniatyrer, dockor, nallar, djur och kanske änglar. Jag har ju ingen vanlig leksaksaffär och uppe i Bokhandeln på Outleten är ju nu halva butiken fylld med leksaker, typ leksaksbutikerna: lego, bilar, Bamse, Pippi mm.

Har nu skickat ut en del om MINIATYRMÄSSAN den 8 april. Nu har så gott som alla sedan i fjol anmält sig och det är ju trevligt. Nu gäller det att få ihop fler, så om du känner någon som gör miniatyrer, prata med dem. Har också bokat annons i Miniatyrvärlden.

Det händer mycket i Kosta framöver. Stor bilträff med 1000-talet bilar under 4 dagar vid Valborg och
3 dagars jazzfestival vid Kr Himmelsfärdsdag. Vi får mycket att göra i Folkets Hus!

Fick precis mail från Gitte i Billund. Det är Gitte och Johnny som är ansvariga för det nya NALLE-MUSEET som håller på att byggas upp, men tyvärr har hantverkarna blivit försenade och därför blir det ingen öppning under 2017. Jag som hade planerat vi skulle ta en resa dit, kanske med buss och samtidigt se lite annat också. Nu får jag tänka om. Vad ska vi hitta på istället?

Här kommer nu diplomet från Nallemässan. Tack alla ni som köpte lotter och bjöd på skänkta varor. Hela 6000:- kunde jag skicka iväg till Barncancerfonden.

Nu ska vi satsa igen - på det fina dockhuset som ska auktioneras ut i samband med Miniatyrmässan -
återkommer med bilder.



                        Vi hörs snart igen.                                              Med vänlig hälsning
                                                                                                    Margaretha

onsdag 4 januari 2017

God fortsättning

God fortsättning på 2017 alla kära dock- och nallevänner!

Oj vad åren går!

Idag har jag haft besök av en kund, som jag känt i många år, och vi har pratat om tider som varit och hur allting förändrats. Karin som hade Fina Dockan i Stockholm har också ringt och det blev dockprat så klart. Leksaksmässan har ju upphört i Stockholm nu, Mike Matuschka som haft den i alla år gick bort i fjol, och ingen har tagit över. Mike hade ju också Dockmuseet inne i Spårvagnsmuseet på Söder och var en känd profil inom branschen och i Stockholm. Karin butik lade ju också ner för många år sedan, men en del har hon kvar i lager - det blir ju alltid så. Karin och jag har träffats någon gång då jag varit i Stockholm. Det är alltid trevligt hålla kontakten, äta en lunch och prata och minnas.

Vid den här tiden på året händer inte så mycket. Det är mest att packa ner julen, avsluta året som varit och planera för vad som komma skall.

Ni kan redan nu anmäla er till både MINIATYRMÄSSAN den 8 april och NALLEMÄSSAN den 22 oktober. De flesta som var med på miniatyrmässan i fjol har redan återanmält sig. Trevligt!

Som ni kanske minns hade vi lotteri och auktion till förmån för Barncancerfonden på Nallemässan.
Jag har nu sänt över de pengar vi fick in (och lite till) - skulle sätta hit diplomet, men kan av någon anledning inte överföra bilden. Får ta tag i det till nästa inlägg. Det blev i alla fall 6000:-!

Har du tips på någon resa vi kan göra framöver så hojta till!!! Fick förfrågan om Dock- och Nalleresan senast idag men är lite tveksam till att vi får ihop tillräckligt många till en resa. Återväxten är det ju lite svårt med numera.

En resa till Nallemuseet som ska öppna i Billund till hösten - har du lust följa med? I så fall kan vi ju även besöka Nallemuseet på Skagen och kanske något mer längs vägen???? Om du har intresse så meddela och jag kan börja fundera över hur vi ska lägga upp det.

Önskar er en trevlig Trettondagshelg - det är bara någon dag till och sen är det slut på ledigheterna.


Med vänlig hälsning
Margaretha
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se