fredag 13 juli 2012

Lite om Steiffs Sommar Festival

En upplevelse!!!! Vädret växlade men regnet kunde man stå ut med. Det mesta kom under natten så dagarna klarade sig ganska bra och tur var det med så mycket folk! Besökare kom från hela världen, men jag kunde inte höra några av våra nordiska språk, så jag var nog ensam härifrån där nere - i Giengen.

En stor grupp kom från USA och de gjorde en veckas rundresa med besök hos bla Steiff Schulte (tillverkning av allt material såsom mohair, alpacka mm) innan de kom till Giengen och skulle avsluta med
ett besök på Mercedes museum i, jag tror, Munchen. Andra kom från hela Europa och bl a Japan.

En stor internationell marknad med säljare från bla England, Holland och USA sålde nytt och gammalt, antikt och specialutgåvor, men bara Steiff. Hilton var där och gjorde reklam och har bla en bell-boy som nalle, ett kryssningsföretag har en nalle som sjökapten och polisen har en nalle i uniform mfl. Men där var också hantverkare - smycken, glas, trä, keramik och alla gjorde något med nallar - givetvis.

Dessutom minizoo, öppen verkstad, matmarknad, loppis, karuseller, musikuppträden, folkdans, öppet museum, nallekurser, Margarete Steiffs födelsehem öppet, auktion mm. Jag har säkert glömt något.

Auktionens huvudattraktioner var en Teddy Othello från 1912 som gick för €25 000 och en Wistful Happy från från 1926/27 som gick för € 12 000. Samma köpare. Ingen vet vem. Totalt såldes ett 90-tal objekt och det var en spännande auktion att följa.

Det var så härliga dagar så jag vill gärna bjuda in fler till detta. Om intresse finns anordnar jag en resa dit nästa år.

Bilderna visar hur alla väntade fredag morgon på att Steiff skulle öppna grindarna och nästa bild på att folk faktiskt rusade in för att vara först i försäljningstältet för att göra årets fynd.
På lördagen firade klubben sitt 20-årsjubileum och bjöd alla deltagare på goda kakor dekorerade med chokladnallar. Visst ser det fint ut! Även vi ska fira klubben då vi har vårt klubb-event kvällen före nallemässan, dvs den 20 oktober i år.

Dagar att minnas med glädje!

Önskar alla en trevlig helg!

Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se