fredag 15 maj 2015

Glasriket

 
Hej alla mina dock-och nallevänner!
 
Här nedan ser ni 2 sidor från magasinet GLASRIKET som har kommit ut med årets nummer. En informativ och bra tidning om vad som händer i och kring våra glasbruk här i trakten.Inte bara det - här finns boende, caféer, restauranger och en hel del annat som är värt ett besök.
Många tror ju dessvärre att Glasriket är nerlagt men vi har många bruk och hyttor kvar:
Kosta Glasbruk, Målerås Glasbruk, Skruvs Glasbruk, Hauges Hantverksglas, Hetalåga Glasstudio, Carlos R Pebaque, Transjö Hytta, Hyttan i Bergdala, Erikshyttan, Johansfors, Mickejohans Konstglas, Nybro och Pukebergs Glasbruk samt The Glas Factory med bla museum och utställningar. Hoppas inte jag glömt någon.
 
 
 

Nu är det full rulle med turister. Just denna helg är både camping och hotell fulla. Tur man inte ska träna och simma ikväll........ då hade det blivit trångt. Det är middag på Folkets Hus, det är Hyttsill och det har varit pokerturnering. Därmed är butiken öppen lite mer än vanligt och det har jag ingenting emot.

På torsdag dyker de första till NALLEKURSEN upp och på fredag kommer resten, för på kvällen börjar kursen. En vecka kvar alltså. Alla glada och trevliga och ser fram emot det
vi ska göra. Ni ska få resultatet på bild senare.
 
Solen skiner men det är kallt i vinden. Man blir lurad då man sitter inomhus och ser ut, det gäller att klä på sig ordentligt för att slippa en vårförkylning.ÖnskarÖnskar alla skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se