lördag 27 juni 2015

Steiff Sommer - festival i Giengen

Hej kära dock- och nallevänner!

NU har turistsäsongen startat. Det har varit ett par dagar nu med fullt upp, mest svenska turister, de som inte flytt regn och rusk och åkt till värmen. Tyskarna lär komma i nästa vecka, men då åker jag bort.

Nästa helg är det STEIFF SOMMER, en sommarfest i Giengen, som firas årligen. Det började med Steiff festival och sedan bytte man namn, och det tror jag beror på att det blev nya ansvariga för själva sammankomsten och att allt nu anordnas i Steiffs egen regi.
STEIFF SOMMER är en fest för alla som älskar Steiff. När portarna till fabriksområdet öppnar så springer folk in, och då menar jag verkligen springer!!!! De samlas tidigt utanför grindarna och sen är det tävling in, man vill ju hitta godbitarna. Steiff har ett jättetält med
diverse gamla grejor från lager, uddasaker, det som inte längre finns i sortimentet. En del
fyller stora Ikeakassar med nallar och annat, andra bär ut djur stora som de själva. Och köerna till kassorna är långa. Sist stod en väninna till mig i kö i en och en halv timma!!!
Jag gav upp!

Sen finns det en stor loppis och där säljs många udda och märkliga ting. Rester som blivit över när man tillverkat en speciell nalle, tex band och tyger, kläder eller tillbehör, gamla
vykort, hattar mm. Ska man dit får man ha tålamod, det står dubbla rader och mer och väntar på att tränga sig fram för att plocka - ibland i stora korgar. Det blir gärna lite hysteriskt.

Dessutom en marknad med hantverk, bodar med mat och företag som har sin egen Steiff-nalle brukar också ha försäljning och information av sin verksamhet, tex hotellkedjan Hilton.
Vidare en scen med underhållning och varje år kommer också fotbollslaget från Heidenheim (div 2) och signerar kort. Ni kan icke ana vilken kö det är till dem.

Bland det bästa under helgen är AUKTIONEN med gamla Steiffdjur. Denna tillställning är i en gammal byggnad i Giengen och det gäller att boka plats, annars får man stå. Hundratals djur byter ägare. Och ibland blir det höga priser på det man minst anar. Sist jag var där såldes en björn för 25.000€ och en annan för 12.500€ men det tyckte alla var i underkant. Och det var samma köpare dessutom! Inte min prisnivå precis.

Lördag kväll blir det PARTY - då Steiff firar sitt 135-årsjubileum med musik och fyrverkerier.
Det sälj öl/vin och mat och de ska bjuda på en enorm födelsedagstårta. Det blir fest det
fram till midnatt.

Sista dagen är söndag, men då tar vi 0900 tåget till Munchen och åker hem.
 

Årets tema hos Steiff är CASINO och översta bilden är en riktig pokernalle.

EFTER Steiff Sommer får jag lov att visa bilder från höstens kollektion och där finns några riktiga godingar, framför allt bland hundarna, tycker jag. Och ett par lamm som jag föll pladask för, men i liten upplaga.

Ett par helger är nu också inbokade på mitt NALLE-PENSIONAT. Men det finns många lediga datum så varför inte ta en tur till Glasriket? Här finns mycket att se, jag lovar.

Ha det så skönt när solen tittar fram!

                                                                                       Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se