fredag 15 december 2017

Julen närmar sig, en vecka kvar

Bästa dock och nallevänner!

Vad tiden går! 1 vecka kvar bara tills tomten kommer. På radion skvalar julmusiken och i butikerna har man redan börjat med fastlagsbullar och visst känns väl det fel? Man kan väl i alla fall få ta en helg i taget och fira det som firas kan i rätt ordning.

Idag har det varit lugnt och det kan jag förstå, så mycket snö som vi har här nu. Det har snöat i flera dagar och med lite regn emellanåt så väger snön bly. Det är halt och slirigt på vägarna så kan man undvika att vara ute och flänga så ska man nog göra det.

Äntligen har jag fått in betalningen till Barncancerfonden - från Nallemässan. Det hade helt enkelt fallit i glömska men nu när man vill reda upp och avsluta allt inför ett nytt år så dök anteckningarna upp igen. Hoppas det kommer till någon nytta!
Tänk att när vi var som flest i Malmö som sålde dessa underbara träfigurer från Erzgebirge, då var vi minst 5. Nu är det ingen. Och varje dag nu ringer kunder och jagar änglar, främst de vita med gröna vingar och 11 vita prickar och olika instrument. Även butikerna som sålde änglarna i Trelleborg, Lund och Växjö har slagit igen. Nu handlar det mer om massproduktion i Kina och trendgrejor. Så synd, så synd............ tycker i a f jag.

Här i Kosta säljs det julgrejor en masse. Billighetsvaruhuset har mängder av allt och det finns även en hel del på Outleten, Plenty House och Konsum. Så då minskar jag helt enkelt ner och håller mig till mina fina änglar, fina tomterader av papper - härligt gammaldags, glittriga kalendrar och bokmärken och en del julkort, och så förstås lite nallar med nalletema, det kan inte undvikas. Visst jag tycker om tomtar men det ska helst vara lite gammeldags modeller, inte för amerikaniserade. Drömmen vore att få tid att göra en ängelutställning.


Det har kommit in lite nytt till dockhus nu före jul. Dessa 3 modeller har jag tex inte haft förut och nu har jag lagt ut dem i webshoppen. Men det som kunderna mest efterfrågar till sina hus i nuläget tycks vara belysning - det är tydligen precis som i riktiga hemmet, när det blir mörkt omkring oss, då tänder vi alla lampor vi hittar. Fler och fler hus dekoreras och här i Kosta har vi 4 miljoner lampor nu under juletid. 

Skorstenen på glasbruket lyser blå av hundratusentals små lampor, träden är fulla av belysning,.husfasader och staket lyser upp i mörkret. Visst är det härligt och tänk vad man kan göra nu för tiden!!! Undrar hur det ser ut om tex bara 5 år.........

Önskar er en härlig 3:e advent! Imorgon ska jag se live från Göteborgs Konserthus, Händels Messias på Kosta Folkets Hus. Det händer en del på landet också.

                                                                                                                 Margaretha


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se