tisdag 29 maj 2018

Jylland - Billund - inte bara Legoland

Bästa samlarvänner!

Vilken värme, men visst är det skönt så länge den varar. Men den tar på krafterna!
Kommer precis in från min trädgård där jag vattnat och plockat lite ogräs, torkat mina trämöbler mm, Ska försöka olja dem under morgondagen. Man får helt enkelt ta lite varje dag, så mycket man orkar.

Turisterna börjar visa sig. Inga mängder ännu, men vi öppnade badet i lördags och där är
full rulle redan. Jag har redan mitt NALLEPENSIONAT bokat några nätter och det är ju alltid positivt. Och det är roligt när gamla samlarvänner hör av sig, som jag ibland inte sett på 10 år men så plötsligt dyker de upp här. Så inte bor jag bortom all ära och redlighet trots att jag  flyttat från Malmö. Hade Malmökunder här senast idag!

Sommaren är här och sen blir det inte mycket ledigt och därför har jag passat på nu under 2 veckor att plocka lite dagar för att få lite fritid och se något annat. Och vad jag har fått se.

Lena, min väninna och samlarvän, och jag var bjudna till invigningen av Teddy Bear Art Museum i Billund på Jylland. En invigning vi väntat på länge. Gitte och Johnny har under flera nallemässor nu presenterat planerna för muséet, först med skisser och sedan med en modell, och vi blev mer och mer nyfikna. Men det var värt att vänta på!!!

Jylland är ju mest känt för 1 Legoland och 2 Lalandia, men det finns mer. På 2 dagar hann vi med mycket och torsdag, invigningsdagen, hann vi först med Legoland under ca 3 timmar, för kort tid, visst, men lite hann man se. Trots att det var en torsdag mitt i maj var där väldigt mycket folk, men allt var inte öppet. I hettan längtade folk efter glass och dricka men nästan alla kiosker och restauranger höll stängt medan de flesta aktiviterna var igång. Pga att vi slapp trängsel (skulle aldrig åka dit 15 juni - 15 augusti) hann vi gå igenom allt.

Sen var det snabbt hem och byta kläder för VERNISSAGE - ca 200 personer, musik, bubbel och snittar, trevliga tal och bandklippning.


Allt i museet var så genomtänkt - så fantastiskt fint och välordnat, snygga montrar, informativ text, stor variation på nallarna, trevligt café mm. Tom staketet runt uteserveringen var tillverkat med nallar som stod, satt och låg. Trädgården är stor och fin och full av växtlighet och det var ljuvligt att sitta ner en stund och ta in allt det fina.
Bilden med alla nallarna har Gitte gjort helt själv, ritat på datorn, förstorat och målat. Den finns på en hel vägg i serveringen.

Ett helt rum var tillägnat Muffynallarna från USA, nallar med en enorm garderob och massor av tillbehör, ett annat var fullt av konstnärsnallar och så fanns där ALFONSO, den berömda röda björnen som ägts av en rysk prinsessa och som muséet köpt in från Teddy Bears of Whitney i England. Så fint han kom till sin rätt på museet. Ska plocka fram fler bilder.

Jag blev lite chockad. På ena väggen fanns en bild av min butik, huset lite kortare, men de hade satt det i ett tittskåp med ett tak på så det blev som en tavla och med text om butiken. Så glad jag blev! På andra väggen Teddy Bears of Whitney och det var bara vi 2 representerade. Och jag skulle nog säga att TB of Whitney är världens mest kända nallebutik. Dess ägare Ian Pout var också på invigningen. - Vi stannade kvar så länge vi kunde för sen var det bara att gå till hotellet och klä om igen.

Lego House, öppnade i augusti i fjol, med det senaste inom Lego och med de traditionella 
leksakerna i bottenvåningen. När vi fick visning där så höll man på med världens största legotavla!!!


Dinosauren var ett par meter hög - minst och alla byggena man gjort av städer långt borta var helt fantastiska, men så fanns det också mycket digitalierat som man kunde bygga ihop och få liv i. Ett ställe som kräver en hel dag om man vill göra allt. Vi var så imponerade, det går knappast att förklara.

Efter det fin middag för ca 25 pers på Restaurang Gourmet på Lego House. Så gott och så trevligt! Jag träffade en hel del bekanta. Visste knappast att jag kände så många..... man glömmer lätt hur länge man varit i branschen.

Här var också allt så genomtänkt, tom blommorna var av Lego:

Och i vanliga matsalen kunde man bygga ihop sin mat genom att bygga Lego som sedan skannades och överfördes till olika maträtter...……. otroligt!

Nästa dag: Titanias Palace på Egeskov Slott ett par mil från Odense. Titanias Palace stod ju förut på Legoland men är utlånat till detta detta lilla drömslott på Fyn. Här var en utställning med gamla kläder, fantastiska rum att gå igenom, en ljuvlig trädgård...….
Och som avslutning Odense där vi mötte H C Andersen och hans sagogestalter!

Intensiva dagar, härliga dagar som ger inspiration och glädje!!!

Och då började jag genast fundera - hur skulle det vara med en gemensam bussresa till
dockhus och nallemuseum, Legoland och Lego House, en eller två övernattningar och god mat i trevligt sällskap - alla har ju samma intressen! Skulle du tycka det vore intressant så hör av dig, jag vet att vi skulle bli välkomnade till Gitte och Johnny i muséet och få bästa tänkbara visning. VAD SÄGS????

Njut av sommarvärmen!                                              Med vänlig hälsning
                                                                                    Margaretha

1 kommentar:

  1. On our site you will find a large amount of coupons, coupon codes and deals that we have selected for you. Hilton Gutschein

    SvaraRadera

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se