torsdag 4 oktober 2018

Butiken öppen igen - semestern över för denna gång

Bästa dock och nallevänner

Så var den här semestern över. Jag har haft det varmt och skönt mesta tiden och jag har sett och upplevt mycket. Jag var inte så långt borta, en vecka  i Malmö och en vecka i Nurnberg med utflykter i närområdet. Oj, vad det finns mycket att se.

Radersacker hade jag tex aldrig hört talas om och ändå är det en känd ort för vita viner. Jag brukar själv dricka silvaner när jag är i Tyskland, men inte visste jag var det kom ifrån och ändå bor min väninnas bror just där. Gå bland fälten, plocka en klase bär, det är härligt. Och i denna lilla ort, mindre än Kosta, över dussinet vinodlare och jag tror 6 hotell. Helt otroligt! Men å andra sidan har ju Tyskland både mer folk och fler turister.

Furth, Bayreuth, Hirschaid, Buttersheim mfl ställen hann jag också med. Från Buttersheim kom Levy Strauss, jeansen ni vet, och där finns ett litet museum i huset där han föddes. I Hirschaid finns TEDDY HERMANN och där gick ju lätt en förmiddag. Vi gick igenom tillverkningen och såg allt från kontor till lager och verkstad, fikade och hade trevligt. Gjorde också en beställning till Nallemässan så det kommer en del nytt.

HUR ÄR DET, INGEN SOM LÄNGTAR EFTER EN NY DOCK och NALLERESA???

Det har nu i alla fall inkommit 2 nya anmälningar till Nallemässan så vi får se hur många utställare vi blir - men jag kan ändå lova att utbudet kommer att bli stort även om vi blir färre än i fjol. Jag har mycket nytt att komma med på "nallefronten" och det blir en del miniatyrer, smycken, handdockor, dockkläder mm. Har du för mycket i dina gömmor, anmäl dig!!!

Och du som är medlem i Steiffklubben har väl, hoppas jag, fått inbjudan till klubbträff på lördagskvällen. Än så länge har inte så många anmält sig men jag vet att anmälningarna ibland kommer väldigt sent. Tänk bara på boendet, hotellet är redan fullbokat har jag fått veta.

För er information: Butiken håller stängt den 11 oktober, måste på en konferens!!!

Och så lite bilder på nyinlagt på hemsidan:
 En liten söt Joggi Igel Baby, lagom att hålla i handen. Tassar av filttyg, mjuk och härlig.
 Tre storlekar av rosa kaninen Tilda. Mjuk och skön och lämplig till både stora och små.
En ny nalle hösten 2018. Visst är han söt, Bearly Bear.

Och så har Harry Potter och många andra figurer från boken kommit som nyckelringar från Steiff


Ha det så gott!

Mvh Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se