fredag 19 januari 2024

Vintern är här och julen har dansats ut

 Bästa samlarvänner!

Först och främst vill jag önska er en god fortsättning på det nya året - 2024. Tänk vad tiden går! Ibland kommer det in ungdomar i butiken och lyfter på något eller ser en docka och frågar "är denna från det här århundradet". Det är så jag hoppar till, 80-talet eller 90-talet är väl inte så länge sedan. Så får man tänka till, jo visst - är det det.

En orolig värld och då behöver man verkligen något roligt att pyssla med och vi som samlar vi har ju alltid något roligt i våra liv. Sedan spelar det ingen roll egentligen vad man samlar på, bara det är något man älskar och för oss är det ju främst miniatyrer, nallar och dockor.

Det var en tyst jul i butiken i år men väldigt många beställningar på nätet och då främst av änglarna från Wendt & Kuhn, men så är vi ju inte så många som säljer dem nu längre. Det känns bra att för kunderna är så lyckliga att de fortfarande kan få dem.

Nu kommer det snart också lite mer påskgrejor från dem. De har inte så mycket men det finns lite kycklingar, kaniner och barn som bär på ägg. Återkommer med bilder när nya katalogen kommer. Det kan ju ha dykt upp något nytt.

Ni som bor norrut kanske inte känner till Lekoseum i Osby, men det är ett museum som grundades för att man skulle presentera Brios verksamhet under åren. Numera är det en stiftelse och de har precis köpt in Brios gamla huvudbyggnad. I år öppnar de upp i nya fina lokaler. Jag har varit där och fått en rundvandring eftersom även Steiff ska finnas representerat. Det var ju BRIO som introducerade Steiff i Sverige och gamla paret Steiff och bröderna Ivarsson var gamla goda vänner. Det är gamla huvudkontoret som blir det nya museet. Byggnaden till vänster.


Huset kommer att rymma en fantastisk samling med gamla BRIO produkter, ett fint urval av Barbie, Ravensburg, Steiff mm. Både en traditionell utställning och sådan som barnen får leka med, samt en liten butik, servering mm. Detta ser vi verkligen fram emot! Av det jag sett så blir det fantastiskt!

Steiff har nu presenterat sin kollektion för 2024. Något har jag redan i lager men jag har inte fått hem allt ännu. Något är redan slut hos Steiff och jag har lagt undan till kunder som samlar på de små mössen som håller en nalle i famnen. De är ju bara helt underbara.
Mössen har tillverkats i flera år nu i olika färger och alla håller de olika björnar i famnen. 

Lite annat nytt från Steiff:Den översta nallen har en luva med kaninöron och blir så söt som kanin, nr 2 är supermjuk och perfekt till ett litet barn och den sista som ligger så avslappnat är i en begr upplaga.

Har ni haft samma väder som här?

Det har snöat rejält. Det ligger så mycket snö att julkulorna i mitt träd utanför får hänga tills man kan på gräsmattan. Nu ligger det alldeles för mycket snö. En dag skottade jag framför butiken 3 gånger på en förmiddag, sedan gav jag upp. Men det är i alla fall vackert! Det är alltid bäst att vända det till något positivt, eller hur?  Perfekt tid för en hobby.

Jag var ju i Stettin i Polen på en julmarknad och jag hade önskat att det snöat där istället för att regnat. Allt blir trist i regn. Det var som de flesta marknader, dvs mest mat, men de hade så fantastiskt fina julkulor överallt. Tillverkade i Polen och det var något jag inte kände till. Trodde att alla fina glaskulor kom från Tyskland. Här kommer ett exempel:


På en av dockresorna i Tyskland besökte vi Lauscha, kända för sin glastillverkning och bla var det där man gjorde de första glaskulorna. Då köpte jag allt som fanns i nallar så någon gång måste jag nog plocka fram dem. Har inte haft någon gran på många, många, många år, men kanske blir det någon gång. Ni som var med vet att där fanns ALLT - alla modeller, alla färger, alla storlekar. Helt underbart!

Nu stundar helg! Så jag vill önska er alla en underbar weekend!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se