onsdag 10 februari 2010

Välkommen till vår blogg!!!!

Välkommen till vår helt nya blogg!!!

Även Dockskåpet har nu blivit modernt och fått en blogg i detta nya decennium.
Vi har precis kommit hem från Leksaksmässan i Nurnberg - där, under 6 dagar, ca 3000 utställare från hela världen, visat sina nyheter och fulla sortiment av leksaker. Utställare av alla de sorter, från minsta hantverkare från Tyskland eller Italien till stora företag som Mattel och kinesiska grossister. Mässan besöks av ca 75000 personer, men vänder sig endast till företag.

Jag har jobbat i Steiffs stora monter och mellan inbokade möten, med kunder från hela Skandinavien, rusat runt i hallarna och gjort mina egna beställningar till butiken. Dock inte i alla de 16 hallar som finns, utan jag håller mig till 4-5 st som specialiserar sig på dockor, nallar, dockhus och annat "flickigt".

Det fanns väl inte några revolutionerande nyheter på mässan, men alltid hittar man något nytt, som man inte kan låta bli att köpa hem. Nytt som jag kommer att presentera efter hand leveranserna kommer in.

STEIFF - min och många andras passion - hade ju naturligtvis en mängd nyheter, både för samlare och barn, bla en yes/no bear (en nalle som nickar/vrider på huvudet och manövreras
genom svansen) i en upplaga på endast 1500 st; en härlig björn, kallad Reinhard, tillverkad av många småbitar mohair från Schulte, som nu Steiff äger, och som är Tysklands äldsta tillverkare och mohair och vävd plysch; en PGB 35 Replica från 1904 med en speciell konstruktion i armar och ben osv. osv. Katalogen är full av ljuvliga björnar och andra djur - en farlig lockelse!
Bland barnnyheterna finns en ljuvlig drake och ett par sagolika enhörningar. Dessa kan ni nog nu hitta på Steiffs hemsida www.steiff.com. Vi kommer också att lägga in dem i vår webshop när vi vet att leveranserna är på väg in.
Vill du bli medlem i Steiffklubben så kan vi ordna det också. Sänd bara ett mail och du får all info.

Vill du ha mer info om klubbar, resor, mässor, kurser mm så gå in på vår hemsida
www.margarethasdockskap.se

Med vänlig hälsning
Margaretha

1 kommentar:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se