fredag 11 februari 2011

Hemma från Leksaksmässan
Nu är jag hemma igen efter en hel vecka i Nurnberg och Leksaksmässan. Som vanligt en enorm mässa men jag tror att det var färre besökare iår. Det kändes lite glest i gångarna vissa dagar. Men tiderna har ju inte bara varit sämre hos oss....... i Tyskland har de känt av det rejält.


Jag jobbade hos Steiff som vanligt och hade fullt upp med kunder från Sverige - Norge - Danmark - Finland och en av de nya nallarna som lockade de flesta var lilla April som ni ser här bredvis. White tag med röd text - alltså nydesignad i begränsad upplaga, denna sötnos 1500 ex.


Steiff hade en hel del nyheter men har minskat de begränsade upplagorna från 21 ifjol till 14 i år. Liksom många andra går de mer och mer in för babyprodukter och produkter till barnkammaren - filtar, kuddar mm mm.


Många hade mindre montrar. En del av mina leverantörer ställde inte ut iår, tex Zwergnase, Engel-Puppen, Annette Rausch och Rainer Martin. Nya leverantörer i branchendockor/nallar/dockhus var inte lätt att hitta, trots 3000 utställare i alla branscher.


Jag har i alla fall beställt hem nallar från Steiff, Teddy Hermann, Hermann Spielwaren, Clemenz och Steiner - de bästa och mest kända på mässan. Sen kommer det också hem urläckra skor från Käthe Kruse, nya modeller på dockor från Sonja Hartmann och nya miniatyrer från Creal i Frankrike, så en hel del smått och gott kommer att dyka upp under året.


Rainer Martin var och besökte mig på mässan och lovade - vilket jag hoppas han håller - att de kommer hit och deltar på Nallemässan den 23 oktober (Skriv in datumet!!!) med sina nallar och sin kursverksamhet. Visst vore det roligt. I dagsläget är 24 utställare bokade till mässan.


Resan har också börjat ta form riktigt. Nu är det klart med Käthe Kruse, trots att Marion som alltid tidigare visat oss runt har semester och vi ska också till Lesch som både tillverkar ögon, har material till dock- och nalletillverkning samt säljer miniatyrnallar från Miniatures of the World. Hemresan går denna gång via Berlin.


På tisdag opererar jag ena ögat för starr så då håller Dockskåpet stängt, men annars är du alltid välkommen hit och se på vad vi har i lager. Det är mycket det!!!


Skulle avslut med en annan underbar bild - den mest omtyckta, tror jag, av Steiffs begränsade nallar - DANTE. Ser ut som gammal sammet men är mohair som behandlats för att se gammal ut. Men så hamnade han först på sidan....... så kan det bli :-)


Trevlig helg till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se