fredag 15 februari 2013

Redan inne i halva februari

Hoppas ni fick någon uppskattning på ALLA HJÄRTANS DAG! Visst är det en kommersiell helg för blommor och choklad och allt annat i rosa och rött och hjärtformat, men samtidigt en chans att fira och jag tycker man ska passa på när det finns tillfälle. Det behöver ju inte innebära presenter, man kan ändå göra mycket för varandra - ett telefonsamtal, en hälsning, en kram......

Andra halvan av februari redan passerad. Beställningar och annat efter Nurnberg är på gång från leverantörer till kunder. Det är tyst i handeln och många är pessimistiska, men det finns ju också branscher som går bra.
I min bransch, dockor/nallar/dockskåp, är det dockhus och miniatyrer som är på uppgång igen och det
är nog ganska naturligt vid sämre tider - man vill pyssla, det kostar inte så mycket, det är något alla kan hålla på med, efter egen förmåga. Dockhus och miniatyrer passar stor som liten, van hantverkare och amatör som gör sin första försök. Trägen vinner, heter det ju, och det gäller i allra högsta grad miniatyrer. Det är smått och pilligt, men ju mer man håller på desto bättre blir det.

En och annan håller fortfarande på med dockor och det finns ett par stora företag i Tyskland som i många år grossat porslinsdockor, från de minsta till de största i alla prisklasser. Tog en bild i Nurnberg.

Önskar mina läsare en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se