söndag 21 december 2014

Det närmar sig JUL

Här är kallt idag. Det är alldeles vitt ute, men än har inte snön kommit. Julen närmar sig med stormsteg men det är få kunder ute. Kanske väntar de in i det sista? Å andra sidan har jag hört att julhandeln ska minska i år och att folk satsar med på mat istället. Och så kanske elektronik. Men det känns lite fel när det är så här lugnt före jul.

Men även om det är lugnt finns de hela tiden annat att jobba med - reparationer, sortering,
paket som ska i väg, info från Steiff som ska förberedas inför nästa år och mycket mer.

Lone, en väninna här i Kosta, och jag förbereder för en MASKERAD i februari, så har du lust
att klä ut dig och ha en trevlig kväll med god mat och bra musik - ja, då är du välkommen!

Många kunder har ringt från Malmö - mer eller mindre desperata. Det finns ju ingen som säljer
Erzgebirge längre, jag har flyttat och Hökeriet har stängt. Många paket har lämnat Kosta med destination Malmö, Lomma, Skanör, Höllviken................ mfl platser.
Och ni som undrar - Erzgebirge är ett område i Tyskland mot gränsen till Tjeckien och där har man i 100 år tillverkat träfigurer, julkrubbor, änglar, tomtar, blomsterflickor mm, som bemålats i vackra mönster. Mest kända är Wendt & Kuhn, som nästa år firar att företaget funnits i 100 år.
De är mest kända för sina orkesteränglar, små knubbiga änglar med gröna vingar med 11 små vita prickar. De har också gjort Lucia-tåg en gång i tiden. Och i år tillverkades de igen.
Änglarna pensioneras då och då och sen återkommer de med ett visst instrument först efter 5 år. I år har jag fått hem en hel del nya instrument eftersom jag inte tog hem något nytt ifjol.

Samlar man på änglar är dessa bland de mest välgjorda man kan hitta.

Önskar en trevlig Adventssöndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se