tisdag 10 maj 2016

Vackert väder - en hel del att göra ute

Hejsan dock/nallevänner

Härligt sommarväder, eller hur? Jag njuter av att vara här i Kosta och kunna gå ut i trädgården och fika, plocka med mina blommor, vattna och annat som finns att göra. I Malmö kunde jag de sista åren gå upp på ett tak, sterilt och hett som bara den när solen låg på. Tacka vet jag Kosta. Ibland ska man ha tur i livet! Jag som vid 16 års ålder sade att aldrig i livet jag bor i Kosta. Livet däremot lyssnar inte på sånt, det som sker det sker och väldigt ofta så för det något gott med sig.

Jag jobbar just nu med en hel del som ska hända framöver
MIDSOMMARFIRANDE I Folkets Park - traditionellt med musikkåren, dans osv
NALLEPICNIC i Folkets Park 17 juli
HASSE ANDERSSON och LOTTA ENGBERG i Folkets Park (premiär här i Kosta)
NALLEMÄSSA i Folkets Hus 23 oktober

Vilken tur att vi har Folkets Hus!!!

Både Steiff och Teddy Hermann ställer upp storartat till Nallemässans 25-årsjubileum och det är jag tacksam över. All hjälp behövs. Vi ska ha en auktion för Barncancerfonden
och du som tillverkar något själv eller har något fint får gärna skänka det till oss! Vi ska gå ut på FB och bloggen redan innan så att bud kan lämnas in före mässan.

Idag fick jag nyheter - sorgliga för mig - och sorgliga för docksamlarna. Schildtkröt slutar med de klassiska sköldpaddsdockorna i storlek 64 och 56. Tänk jag trodde att detta skulle ske, eller något liknande, när fabriken såldes för något år sedan. För mig är det speciellt reservdelarna som försvinner och för varje år blir det svårare och svårare att hitta delar.
Den som får tag i delarna de söker ska vara glada och tacksamma för det och inte gnälla på att en färgnyans är lite fel, för så blir det ju tex om en docka sitter i solen, har blivit smutsig osv. Vill du ha en sköldpaddsdocka så vänta inte för länge...... De mindre storlekarna kommer de att fortsätta med vad jag vet - 49, 46, 41, 34, 25 och 18 cm. Så finns också babydockorna kvar. De fortsätter med konstnärsdockor och framför allt lekdockor.

Jag minns inte om jag skrivit på bloggen här om mina nya dockor Gorjuss Santori - med ögon, alltså ett väldigt enkelt ansikte, fint hår och snygga kläder. Så charmiga dockor och här kommer bilderna! Detta är Ladybird och Little Violet. Fick hem 4 olika modeller men har just nu bara bilder på dessa 2.
 


Nästa vecka kommer jag troligen att bli tvungen att åka till Malmö annars har jag öppet så mycket jag kan just nu och efter skolan slutar så blir det ännu mer, troligen 6 dagar i veckan och längre fram - i juli, om inte innan 7 dagar i veckan - så välkomna hit!

Ha det så skönt i värmen, så länge den varar.

Kram Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se