tisdag 31 maj 2016

Snart ännu en månad slut

Kära Dock- och Nallevänner!

Nallekursen avslutades i söndags vid lunchtid. En härlig samling nallar blev det! Här är en sötnos som redan flyttat hem och börjat intressera sig för plantor :-)
 
Alla var nöjda med sina små skapelser och i år var det lite blandade nallar som tillverkades. Mindre i storlek än vid förra kursen. Alla blir helt saliga när de ser vad de åstadkommit under en helg och älskar den nalle de får med sig hem. Flera har redan anmält sig till nästa år....
Man blir ganska så trött av att sitta och sy en hel dag, så det blev ingen glasbar denna gång inte.
 
TYVÄRR måste jag meddela att det INTE blir någon dock- och nalleresa i år, så nu får jag satsa på nästa år istället. 16 anmälda och det räcker inte till för att hyra buss, 2 chaufförer (som krävs) och alla andra kringkostnader som blir om man inte kommer 30 pers till ett hotell. Så om du satsar på att följa med nästa år är du välkommen att höra av dig!
 

Här är 2 nya sötnosar. Det finns fortfarande en del tillverkare kvar i Tyskland - tack och lov. Dessa kommer från Clemens i Tyskland. Hans Clemens kom med sin familj från Alsace till Kirschardt/Baden i Tyskland 1948. Som många andra hade han förlorat allt han hade under kriget, inklusive sitt skoföretag. Han bestämde sig för att starta upp på nytt och sålde nu istället glas, porslin och presentartiklar, men det var en ständig efterfrågan på nallar. Han beslutade sig att tillmötesgå sina kunders önskemål och lät sin syster börja sy nallar av gamla militärfiltar. Allt syddes för hand och hon lade ner hela sin själ i tillverkningen. Efterfrågan ökade och Hans Clemens var tvungen att börja anställa personal.
Intresset ökade och så även sortimentet, det tillkom flera olika djurmodeller, men björnarna var alltid favoriterna i företaget.
Peter Clemens tog sedan över sin fars företag och drev det fram till 2002, då han beslöt sig för att lämna över det till Ren Lee, för att själv kunna lägga mer tid på utveckling av nya modeller och koncept för samlare.
Peter Clemens är idag en äldre man men är fortfarande aktiv i företaget och deltar bla i Leksaksmässan i Nurnberg. Mr Ren Lee är asiat, bosatt i USA, men reser mellan USA, Tyskland och sin textilfabrik (tillverkar mohair och plysch bla) i, jag tror det är, Korea.
Jag träffar årligen Mr Lee och Herr Clemens, två trevliga herrar.

Ha det så bra!                                       Margaretha
Nu ska jag göra en affisch till Nallepicknicken! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se