söndag 6 november 2016

Oj, oj, jag hinner inte med...............

Bästa dock-och nallevänner!

Det är det enda jag kan skylla på, jag hinner inte med............ men så har väl också glömt att
jag ska uppdatera bloggen med jämna mellanrum. Fick en påminnelse av en kund i veckan, att det var länge sedan jag skrev något.

Mässan är nu över. Det är mycket jobb innan men också efteråt. När allt ska tillbaka från Folkets Hus, upp ur kartongerna, in i hyllorna men först ska hyllorna torkas och sen ska det sitta snyggt och fint så att allt blir klart inför julförsäljningen. Här i Kosta börjar ju julen redan den 12 november när julmarknaden börjar - i år med SNÖGARANTI.

Jag kommer förmodligen inte att hinna med de övriga på hotell och outlet men ska börja nu i veckan med att sätta grangirlander i mina utomhusbågar, planera hur det ska se ut på huset och hur jag ska ha det i mina skyltfönster. Alltid är det något på gång.

Ett varmt TACK till alla utställare och besökare på Nallemässan. Tyvärr färre utställare och färre besökare, men de som kom tyckte att det var trevligt och många kom ju långväga ifrån. Längst ifrån var nog Luleå, Dorotea och Oslo. Det är entusiaster det! Härligt! Och det var de
som kom torsdag och åkte måndag och gjorde Kosta samtidigt. Vi har ju precis fått en ny restaurang (under glasbaren) Brasseri by EDz. Det är Edin Dzemat från Kockarnas kamp som är kocken som tagit fram alla goda recept till detta nya brasseri, öppet onsdag-lördag.
Och snart öppnar Julmarknaden med snögaranti, som visst ska bli något alldeles extra, mend det får jag berätta mer om när jag sett det med egna ögon.

Mässan ja - det var inte bara nallar, men många nallar. Ralf kom från Steiff och höll i Steiffträffen kvällen innan mässan. Vi firade ju 25 år med mässan i år så naturligtvis blev det tårta efter den goda soppan, tävlingar, visning av nyheter mm. Fina priser till alla vinnare -
ett varmt tack till Steiff.

Teddy Hermann ställde upp för mässan de också. Jag fick fina priser till ett lotteri vars intäkter ska gå till Barncancerfonden. Vi hade också en auktion där vi fick in ca 2300:- men det finaste, ett dockhus skänkt av Lena Nobaek, ska vi istället auktionera ut på MINAITYRMÄSSAN den 8 april, där det lär finnas mer intresserade. I nuläget har jag ca
5000:- som ska gå till Barncancerfonden. Alltid något!

Inför mässan fick jag in 20 olika typer av Charlie Bears och gissa om de blev populära?
Har fortfarande en del kvar som kommer att läggas in i webshoppen. Har också ett ganska stort utbud av Jellycat och en hel del av Teddy Hermanns julsortiment. Så nog finns det en del kvar inför julen.

På mässan kunde man träffa på både en stor björn från Steiff och Mumintrollet. Sagor lästes vid 2 tillfällen och härlig musikunderhållning med nallesånger. Godis och ballonger delades ut till barnen. Det var fiskdamm och ansiktsmålning och en gratis utlottning och barnen som vann strålade som solen, så glada de blev.

Hos utställarna kunde man förutom nallar hitta miniatyrer, smycken, Waldorfdockor, änglar,
babydockor, dockkläder och tillbehör, presentartiklar och hantverk, så nog fanns det något för alla. Lottas fina nalletavlor, inte att förglömma!

Här några bilder från mässan - fler kommer.
De 2 sista bilderna är från auktionen.
 
Här har snöat sedan igår och nu har vinden tilltagit dessutom, så det är kallt och halt och ruggigt. Tur att det inte var så här inför mässan för då hade vi nog inte blivit så många. Vi får se hur länge snön ligger kvar. Kanske de inte behöver snökanoner till invigningen av julmarknaden nästa helg.
 
Med vänlig hälsning Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se