fredag 9 december 2016

TREVLIG ADVENTSHELG

Bästa dock- och nallevänner!

Fy, vad jag är dålig på det här med bloggande och FB just nu. Jag känner det själv, men det är hela tiden så mycket som kommer emellan. Och inte kan jag skylla på julstök hemma för jag har knappast börjat. Det blir nog inte mycket pyntat för mig i år, men det kommer väl fler år, hoppas jag.

Goda vänner är på väg från Malmö, men en bilolycka vid Osby har gjort att de är försenade.
Det gäller att vara försiktig nu i trafiken, många stressar, det är mörkt och ruggigt. Här finns ingen snö, det har varit +10 idag men det blåser. Mina flaggor, granris och julgran har jag fått jaga på parkeringen mer än en gång.

Julen närmar sig som sagt och det är mycket med beställningar just nu. Nästan varje kväll sitter jag i butiken och packar morgondagens leverans. DHL har aviserat att de kan lova leveranser fram tom den 20 december.


Det säljs mycket Steiff just nu - till min stora glädje. Mycket som nu finns i katalogen försvinner ju inför nästa år och det mesta av det är redan slut. Som alltid är det mest nallar som säljs men idag har det gått iväg groda, bäver och kanin.

Dockor säljs ju som ni vet inte så många längre. Typen på bilden, lite Waldorf, efterfrågas ju alltid till små barn, men vanliga lekdockor säljs mer sällan. I år har dock många efterfrågat
Glorexmaterial, Waldorftyger och huvuden, så kanske, kanske kommer det tillbaka.

Nu när jag var nere i Malmö köpte jag in ett parti med skor och strumpor. Det är ju inte helt lätt att hitta hos leverantörerna längre, d v s om man inte vill ta in större partier. Förr kunde jag räkna upp hur många leverantörer som helst, men även de har minskat. Käthe Kruse och Schildkröt har färre skomodeller, Glorex har mindre av allt, andra har bara storlekar till
sina egna dockmodeller osv.

STEIFF har idag levererat klubbnallen för 2017. Klubben fyller 2017 25 år och det firar man med klubbgåva, klubbnalle och eventnalle i SILVER. Klubbnallen kan beställas och vill man då vara med i en utlottning om NR 25 får man vänta med leverans till i tidigast mars och det vill alla som beställt. I nallens silverband sitter också en nallepin. Ovanligt söta nallar! Bild kommer - eller kom in till mig för en titt. Jag har fått hem många av 2017 år modeller nu, men de finns inte på nätet ännu.

Önskar er alla en TREVLIG ADVENTSHELG!!!!                       margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se