söndag 9 juli 2017

Steiff Sommer i Giengen

Bästa dock-samlare-miniatyrvänner!

En veckas semester var skönt! Precis vad jag behövde! Och nu ska den mest aktiva sommarperioden komma igång. Här i Kosta sägs det att vecka 30 och 31 är det som mest.

Vi åkte bil ner till Nurnberg, Mary, Anette och jag och så förstås Herr Schiller, Marys lilla söta vita hund. En övernattning - i tyska Aumuhle utanför Hamburg. Vi kom, utan att ha en aning om det, till ett litet paradis. Rikskansler Bismarks stad, det visste vi inte heller. Men det som var så tydligt var att det är en liten ort för de med pengar, som troligen jobbar i Hamburg. Enl personalen på vårt hotell måste alla som flyttar dit garantera att renovera upp husen - och de flesta liknar små palats - och att sköta sina trädgårdar. Vackert var det men folktomt. Hotellet med bara 10 rum var desto charmigare, vid en liten näckrosdamm, med
restaurang och andra liknande byggnader/restauranger inom synhåll. En idyll! Kvällen var tropisk och maten god!
 
Nästa morgon besökte vi en Schmetterling trädgård - en fjärilsträdgård. Helt underbar! Vilken känsla att gå runt med fjärilar fladdrande runt omkring en. Framför allt fanns där en stor blå vacker fjäril, men den var svårfångad med kameran. Sköldpaddor, koifiskar, kaniner och andra djur fanns också i trädgården. Och en butik FULL med allt med fjärilsmotiv. Har aldrig tänkt på att det finns så mycket!
Som synes på bilden har också kungafamiljen besökt denna fjärilspark. Bilden visar att kungen fått en fjäril som landat på hans glasögon.
 
 
En natt i Nurnberg och sen tåget till Giengen och Steiff Sommer Festival. Målet för resan!
Inte lika många som jag kände i år, men trevligt ändå! Loppis, marknadstält, internationell marknad med Steiffdjur, höstens nyheter presenterades, muséet och Margarete Steiffs födelsehus öppna, serveringar, karusell, auktion och en specialvisning över klubbens 25 år. Den utställningen väntade jag mig inte så mycket av, men den var intressant med kort
information om vad som hänt år för år, klubbens specialnallar, antal medlemmar mm. Lördagskvällen var det också ett party - men det var mest öl, hög musik och regn så efter auktionen åkte Anette och jag till hotellet istället och såg fyrverkeriet lika bra från vårt fönster.

 Marknadstält och karusell kring Steiffs glasbyggnad och utförsäljningsbutik - Fundgrube.


 Detta är Steiffs fantastiska museum, format precis som knappen i örat! Övre våningarna en uställning/berättelse om Steiffs björnar - lika roligt för stor som liten - museum och bottenvåning med butik och restaurang Knopf.Ni som är på väg ner mot södra Tyskland - jag rekommenderar varmt ett besök hos STEIFF.
 
GLÖM NU INTE - om 14 dagar är det NALLEPICKNICK här i KOSTA.
 
Med vänlig hälsning Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se