fredag 28 december 2018

Gott Nytt År 2019

Bästa samlare!

Hörde precis att nu har Top Toys med BR och Toys R Us gått i konkurs. Det var väntat men det är tråkigt att butikerna minskar och att allting idag ska ske via nätet. Det gör ju visserligen denna blogg också, men det är ju ändå lite annorlunda.

Det fanns en tid då jag gjorde tidningar som skickades ut i 100-tal runt om i Sverige och även en del till Danmark. Enkla, men uppkskattade, alltid på rosa papper. Det var billigare att skicka på den tiden. Idag skulle det kostat minst 18:- att få iväg en "tidning" och när jag ska skicka ut en Steiffkatalog är det nästan så jag backar, 72:- för en katalog!!! Och ändå säljs så mycket på nätet. Inte konstigt att också de stora webshopparna har problem när man räknar med 25% retur - dessutom fraktfritt åt båda hållen.

Jag har hört om fler butiker som försvinner nu på nyåret - bla en herrklädesbutik i närliggande kommun, som drivs i andra generationen och har funnits i över 60 år, en annan dambutik hörde jag talas om idag, lite längre bort, men i alla fall.

Jag märker det också. Årets julförsäljning var den sämsta sedan jag flyttade till Kosta. Tidigare åkte man hit från typ Växjö eller Kalmar, nu beställer man på nätet och då blir det ingen "merförsäljning" eftersom jag inte har allt på nätet och man inte kan se allt det fina.

Tur jag lämnade Malmö. Hade jag inte gjort det hade inte heller min butik funnits kvar. Tänk på det, vill ni behålla butikerna, handla inte allt på nätet...................

Imorgon ska jag boka min resa till Nurnberg och Leksaksmässan, som börjar den 30 januari. På min födelsedag! Inte illa :-) ! Men det har hänt förut. Jag är aldrig hemma när jag fyller år men det är inget som bekymrar mig. Jag har vänner i Nurnberg och vi har alltid trevligt så det blir fest i alla fall.

Jag har fått hem en del av Steiffs nyheter och där finns ett par "godbitar", som jag inte får avslöja ännu, men som jag tror på, främst en av de limiterade.............

En del andra kataloger börjar också dyka upp, så vi får se vad jag beställer hem. Måste ligga lite lågt men finns det önskemål är det ju bra att få veta dem innan jag reser.

Nu är det snart dags för NYTT ÅR! Nya utmaningar, nya upplevelser, nya glädjeämnen (och även det som är mindre bra, men det ska vi inte bekymra oss över i förtid, tids nog) och nya möjligheter.

Vi får se vad som händer. Miniatyrmässan är i alla fall satt till den 6 april här i Kosta Folkets Hus, om det blir någon resa till Danmark och nallemuseet får vi se, men om du har intresse så hör av dig.........  Ännu en Nallemässa i oktober och kanske något mer, vi får se........

Dags att fundera över nyårsklädsel??? Vad sägs om dessa? Kanske lite i finaste laget eller.... kanske inte. Söta är i alla fall dockorna från Paola Reina i Spanien.Så får jag passa på att önska alla läsare ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!!

och jag hoppas vi ses på det nya året!


                                                                           Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se