torsdag 20 juni 2019

Midsommarhelg!!!

Hej alla samlarvänner!

Tiden rusar iväg, Jag skulle skrivit och berättat en hel del, men på något vis så räcker tiden inte till. Jag har massor av bilder i telefonen som jag bör skicka över men här ska jag i alla fall visa något.

Jag har varit i England 2 gånger under våren och första gången var jag i underbart vackra Cornwall, med branta stup, vidsträckta vyer och långa häckar. Det var där man bla spelade in Poldark, en serie som gått på TV. Jag fick chansen att besöka 2 leverantörer - Charlie Bears i lilla fina Launceton, en urgammal stad med smala vindlande gator, och Street Ahead nära Plymouth, som är Europas största leverantör på dockhusgrejor.

Båda besöken var intressanta men bäst var Charlie Bears - en värld av björnar, en utställning med nästan alla björnar de gjort sen öppningen för ca 15 år sedan.

Har förresten fått hem en leverans och här är några exempel:


Visst är de udda mot de flesta andra björnar? Där fanns massor jag aldrig förut sett men också nyheter som dessa här. Det är inte helt lätt med leveranser från CB eftesom de levererar efter kvartal och det går inte att få hur som helst.

Det kommer fler bilder helgen.STEIFF har också kommit ut med en del nytt och i början av juli får jag presentera höstens nyheter, men här är något av det som inkommit av vårens/sommarens produkter.


Vårens och sommarens nyheter har sålt jättebra och flera artiklar är redan helt utsålda men det du hittar på min hemsidan ska finnas (om jag inte gör några misstag) men jag har inte hunnit lägga in allt ännu, men om du är intresserad så är det bara att ringa.

Nu ska vi fira MIDSOMMAR här i Kosta. Som vanligt börjar det redan kl 06.30 då vi åker ut och samlar blader och binder kransar och girlander. Det brukar ta några timmar och sedan är det paus (men inte för oss som arrangerar) fram till kl 1500 då musikkåren marscherar från glasbruket till Kosta Folkets Hus.

Väl där fortsätter musiken och vi reser midsommarstången och börjar firandet med danslekar och musik. Sen öppnar allt upp efter hand - flera lotterier, skjutbanan, chokladhjulet, hoppborgarna, våffelserveringen, korvståndet, fiskdammen, ansiktsmålningen, spel med ringar och så baren. I år har vi fått ihop en hel massa aktiviteter och nu är det bara att hoppas på fint väder.

Önskar er alla en TREVLIG MIDSOMMAR!!!

                                               Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se