onsdag 31 maj 2023

Det går mot sommar och semester

 Bästa samlarvänner

Det är varmt och skönt, solen strålar från en molnfri himmel och det känns att äntligen är det sommar! Och sommar betyder, för det flesta, semester. Har ni inte valt ett resmål ännu så varför inte satsa på GLASRIKET - här finns mycket att se! Glasbruk och glashyttor, Vilhelm Mobergs-rundan med allt ni läser om i böckerna i bla Utvandrarserien, älgparker. shopping, djupa skogar och fina strövområden. Och så MARGARETHAS DOCKSKÅP så klart.

Luften har ju kommit ut. Och redan nu lockar han in kunder i butiken. Duktiga Lufsen!



Det har varit en trist period med lite folk ute och få kunder och då tappar man många gånger energin. Men nu börjar det så smått komma igång igen. VÄLKOMNA! Butiken är full av dockor, nallar, miniatyrer, dockskåp, dockkläder, klippdockor, kort, bokmärken, mjukisdjur mm mm.



På söndag hämtar vi hem utställningen med miniatyrer från Majas Konstcafé på Torkö i Blekinge. Passa på och ta en titt denna vecka. Det ligger fint, inte långt från havet, som man ser från terassen på baksidan. Maja älskar att baka och där kan man verkligen få en gofika.


Den andra lördagen i juni är det den internationella dockdagen. På den tiden jag jobbade hos Charlotte Weibull brukade vi alltid fira denna dag. Vi anordnade också vad vi kallade Dockans Dag på Svaneholms Slott och hade utställningar i museets vackra salar.

Jag tänkte att i år ger jag just denna dag, den 10 juni, 20% rabatt på alla dockor som säljs i butiken eller beställs på hemsidan. Det gäller alla dockor, samlardockor, lekdockor och dockskåpsdockor.

Den 13 juli för 10 år sedan öppnade jag butiken här i Kosta. Och det tänkte jag också fira, men mer om det längre fram..............

Ha det så gott i värmen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se