onsdag 30 mars 2016

Det går så fort

Bästa dock- och nallevänner!

Tiden bara rusar iväg. Man hann knappast sätta fjädrar i buskarna ute förrän det nu är tid att plocka bort dem igen och ändå var jag tidigt ute. Nu funderar jag som bäst på vad jag ska ersätta dem med, kanske vackra band så det blir som små fjärilar bland grenarna. Jag har haft det en gång tidigare och det var faktiskt riktigt fint.

Jag har en tysk väninna på besök. Hon kom måndagen före påsk och reser hem på lördag och under den här tiden har hon upplevt både vinter och vår. En dag i början vräkte snön ner och det var helt vitt ute när vi vaknade på morgonen, under påsken har solen visat sig och det har tidvis varit både varmt och skönt och så idag - mulet och inte alls varmt. Vi var på Öland i söndags, solen sken men det blåste kalla vindar.

Det är för tidigt att åka till Öland i mars, massor av tomma butiker och konstgalleriet Vida och andra ställen har inte öppnat för säsongen ännu. Läste man på skyltarna så öppnar de flesta till 1:a maj. Detta betyder att även jag tog en del ledigt under påsken, UTOM påskafton då jag höll öppet fram till 15.00

Nu jobbar jag med MINIATYRMÄSSAN. Det närmar sig. Vi är fortfarande bara 9 utställare, men är det ingen som börjar så blir det ingenting alls, och det är därför jag ändå kämpar på med både det ena och det andra, för att det ska hända något trevligt även här ute på landet.
Jag hoppas och tror ändå på en hel del besökare och vi ska göra ALLT vi kan för att det ska
bli en trevlig mässa med mycket att se på. Det finns fortfarande chans att anmäla sig om man vill delta. Det är lite roligt faktiskt att 4 är förstagångsutställare, det ska uppmuntras.

Det har nu varit en fin artikel i Kronobergaren och en annan i Leksakshandlarnas tidning, annons och notis i Miniatyrvärlden och mer blir det under kommande vecka.

Har precis fått reda på att vi får en premiär här i Kosta. Hasse Andersson och Lotta Engberg ska börja sin sommarturné på Ekevallen här i samhället den 14 juli. Ekevallen det är vår fotbollsplan det. De var här visst igår och kollade in hur det ser ut här och blåste glas uppe i hyttan. Nästan alla kändisar provar på det här med glasblåsning och det är verkligen roligt att göra det någon gång. Svårare än det ser ut!

Stängningsdags närmar sig. Det är påsklov och hela förmiddagen var det fullt av kunder i butiken och det har kommit in ännu fler reparationer. Var kan man köpa mer tid??? Om så vore skulle jag vara första kunden.

Ikväll ska jag lägga någon timme på att prismärka dockskåpsdockor så att allt hinner bli klart till mässan den 9 april. Och så har jag lagt in lite av Steiffs begr upplagor 2016.

Ha det så gott!                Margaretha

Dessa här nedan är Vinzens, Crispy och Mommel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se