tisdag 14 juni 2016

Till och med Lufsen längtar efter regn

Kära Dock- och Nallevänner!

Lufsen det är min stora björn, som står ute när det är fint väder. Han tycker om antingen eller, det ska vara sol så han kan vara ute, eller regna och då SKA han vara inne. Han vill
inte bli körd ut och in i ett. Alla kunder som passerar på väger är glada över att se honom men när det är som idag, när man varken vet ut eller in då det gäller vädret, då måste han vara inne, annars får jag springa som en skottspole ut och in.

Jag väntar på skolavslutning och turistströmmar. De har inte visat sig ännu men ska väl komma. Kunder ringer och frågar om när jag är på plats, så det kommer väl framöver kan jag förstå.

Steiff har kommit ut med sin kollektion för hösten och vintern, mycket fint är att vänta, men jag får inget publicera förrän efter den 4 juli, dvs efter de haft Sommarfest i Giengen i Tyskland. Iår ska jag inte dit. Inte heller är det någon auktion i år. Jag väntar till nästa år istället och hoppas då också att vi kan få till en resa. Trist nog var jag tvungen att avboka eftersom vi inte var tillräckligt många bokade den sista maj. Det är hotellen som ska ha besked tidigt och det kan man ju förstå.

Det kommer snart också lite nytt från Charlie Bears i England. De har skickat lite info om vad de har på lager och då gäller det att beställa med en gång annars tar det slut. Många tycker om dessa björnar och inte är de heller särskilt dyra med tanke på hur välarbetade de är.

Nu jobbar jag även med MIDSOMMARFIRANDET här i Kosta. Vi har ett fint firande med marsch efter musikkåren från glasbruket till Folkets Hus och sedan fortsätter det med dans, musik och gammaldags firande med lotter, chokladhjul, skytte och annat. Och tidigt på morgonen binder vi kransar och girlander och klär midsommarstången. Besök gärna Kosta i midsommar!!!

Här lite bilder från Steiff som nu kommit in.
Charlie Lotte och Fynn firar 10 år och finns nu ockå i mohair, som denna.
 Leo tillhör årets nya babyserie med snuttefilt, speldosa mm. Lite annorlunda mot tidigare figurer. Mjuk och go*.
Och detta är min favorit av årets begränsade upplagor - har 1 kvar.Ha det så bra!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se