tisdag 17 januari 2017

Leksaksmässan i Nurnber

Kära dock- och nallevänner

Ett år går så snabbt. Den 1-6 februari är det dags för Leksaksmässa i Nurnberg igen. Kataloger har börjat strömma in, men ännu har jag inte hittat något "WOW, det måste jag titta på eller köpa in". Det blir förmodligen mycket elektroniskt precis som i fjol.

Schildkröt har kommit med sin nya katalog, Jag beställer nog inte där denna gång utan väntar in beställningar för senare. Kidz & Cats har kommit med fina smådockor, men frågan är om de kommer att säljas???? Och minimiorder, det är också viktigt. Frakten får inte bli för hög i förhållande till varorna. En hel del att tänka på. Jag har fått en del beställningar från kunder på varor från Kösen så där kommer jag att beställa hem en del nya djur - och deras djur är ju verkligen fantastiskt fina. Steiff
och Teddy Hermann beställer jag alltid. Det är lätt att falla för frestelsen när man går runt i alla hallarna bland nästan 3000 utställare, så det gäller att tänka sig för. Har märkt att om jag går utanför "ramarna" så säljs det inte hos mig, hur populärt det än är. Får hålla mig nog så strikt till miniatyrer, dockor, nallar, djur och kanske änglar. Jag har ju ingen vanlig leksaksaffär och uppe i Bokhandeln på Outleten är ju nu halva butiken fylld med leksaker, typ leksaksbutikerna: lego, bilar, Bamse, Pippi mm.

Har nu skickat ut en del om MINIATYRMÄSSAN den 8 april. Nu har så gott som alla sedan i fjol anmält sig och det är ju trevligt. Nu gäller det att få ihop fler, så om du känner någon som gör miniatyrer, prata med dem. Har också bokat annons i Miniatyrvärlden.

Det händer mycket i Kosta framöver. Stor bilträff med 1000-talet bilar under 4 dagar vid Valborg och
3 dagars jazzfestival vid Kr Himmelsfärdsdag. Vi får mycket att göra i Folkets Hus!

Fick precis mail från Gitte i Billund. Det är Gitte och Johnny som är ansvariga för det nya NALLE-MUSEET som håller på att byggas upp, men tyvärr har hantverkarna blivit försenade och därför blir det ingen öppning under 2017. Jag som hade planerat vi skulle ta en resa dit, kanske med buss och samtidigt se lite annat också. Nu får jag tänka om. Vad ska vi hitta på istället?

Här kommer nu diplomet från Nallemässan. Tack alla ni som köpte lotter och bjöd på skänkta varor. Hela 6000:- kunde jag skicka iväg till Barncancerfonden.

Nu ska vi satsa igen - på det fina dockhuset som ska auktioneras ut i samband med Miniatyrmässan -
återkommer med bilder.                        Vi hörs snart igen.                                              Med vänlig hälsning
                                                                                                    Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se