onsdag 17 april 2019

GLAD PÅSK

GLAD PÅSK alla dock- och nallevänner!!!

Just nu strålar solen här i Kosta och det har varit en varm och skön dag, så det är vad vi ser fram emot under påsken! Varmt och skönt, trevligt och vilsamt - helt enkelt en härlig helg!

Det har varit MINIATYRMÄSSA och först och främst ett STORT TACK till alla utställare och besökare. Det är ju ni alla som gör mässan! Det var roligt att se alla besökare från Linköping, Lidköping, Mjölby, Göteborg, Ronneby och alla andra ställen. Många hade verkligen åkte långväga ifrån för att komma till oss i Kosta.
Både antalet utställare och besökare ökade och det bådar gott för framtiden. Det blir mässa nästa år igen - i april och jag återkommer med datum (måste kolla in ev helger först).







Som ni ser fanns det en blandning på mässan - både gammal och nytt, både stort och smått, för utställning och till försäljning. Miniatyrmakarna demonstrerade hur man snidar smått i trä, någon visade hur man gör blommor och någon satt och virkade. Precis så som det ska vara.

På mässan hade vi också ett anslag om en planerad RESA TILL DANMARK under hösten och nu har fler anmält sig, så jag hoppas vi kan få ihop en grupp på minst ett 20-tal deltagare så att en tur kan bli av. Vi planerar då att besöka TEDDY BEAR ART MUSEUM
i Billund, där man i år har en fantastisk utställning från Steiffs arkiv och förstås också sin
ordinare utställning med konstnärsnallar, Muffy björnar från USA mm mm, café, nalleverkstad och en otrolig trädgård. Tid finns då också för LEGO HOUSE eller om man så vill LEGOLAND. Tanken är då också att besöka Egeskov Slot med TITANIAS PALACE, älvdrottningens palats. Ett otroligt skåp som tidigare stod på Legoland men är utlånad till Egeskov. Slottet i sig är också värt ett besök. Ev hinner vi med ännu mer..........
Jag räknar med en helg i september, fredag till söndag, pris ca 3000::- inkl buss, broavgifter,
hotellrum med frukost, entré till nallemuseet och ev något mer. Allt beroende på hur många vi kan bli. Om du har intresse så HÖR AV DIG!

TEDDY HERMANN firar klubbens 20-årsjubileum. Som medlem får man en underbart söt mohairnalle och i år är den i grått och beige, ca 13 cm, samt 2 klubbtidningar/år och kataloger. Jag ger dessutom medlemmar 10% rabatt vid inköp av Teddy Hermann nallar eller andra djur. Medlemsavgiften är 500:-/år och medlemsåret börjar i maj. I år bjuder de också in till Öppet Hus i Hirschaid den 6 september.



Den 3 och 4 maj är det Design- och Trädgårdsmässa i Pukebergs Glasbruk och Margarethas Dockskåp kommer att delta med nallar och miniatyrer. Pukeberg ligger utanför Nybro och där finns glashytta med glasskola, utställning och restaurang samt mitt emot ett
mycket intressant Luffarmuseum. Kanske träffas vi där????

Den 11 och 12 maj har vi stor LOPPIS på Kosta Folkets Hus. Vi har nog aldrig haft så mycket möbler och prylar som vi har nu och vi ser fram emot en bra försäljning, intäkter som
går till renovering på fastigheten. Så kom och handla. Vi har även servering och om du vill
sälja så erbjuder vi också en BAKLUCKELOPPIS, ingen föranmälan. 100:-/bil.

Som ni ser - det är fullt upp framöver! Och så väntar vi på alla TURISTER! De ska väl börja komma nu efter påsk och allra helst om solen skiner!

Än en gång GLAD PÅSK TILL ER ALLA!


                                                                                                                 Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se