lördag 3 oktober 2020

Bästa samlarvänner!

Det känns som om det vore måndag och fredag hela tiden. Vilken sommar! Aldrig någonsin har jag haft så mycket att göra och jag ligger efter med det mesta, men det börjar ordna upp sig.

Det märks att svenskarna har svemetrat och hemestrat för så mycket folk har jag inte haft i butiken under juli och halva augusti sedan jag flyttade hit till Kosta 2013. Det har varit trevligt på alla sätt, jag har träffat bekanta jag sällan ser och jag har träffat kunder som jag bara haft kontakt med via nätet eller per telefon. Coronan - hur hemskt det än är - har i alla fall haft något gott med sig.

I veckan fick jag besked om att det blir INGEN LEKSAKSMÄSSA i Nurnberg i januari/februari. Det är nog första gången de avbokat mässan, men eftersom det är ca 3000 utställare från hela världen kan man ju förstå varför.

Jag väntar också med mina mässor. Tyvärr blir det inget 30-årsjubileum för NALLEMÄSSAN i år men förhoppningsvis nästa år istället.

MINIATYRMÄSSAN, ja, det är bara att avvakta och se vad som händer. Kanske det lättar under våren men jag vill inte chansa.

Mycket har förändrats. Jag tog det säkra före det osäkra och tog hem en ganska stor leverans med nallar (mest) från Charlie Bears. Brexit vet man ju inte heller hur det utvecklar sig. Många av mina leverantörer utomlands har det tufft, oftast tuffare än här, eftersom en del varit tvungna att stänga helt och andra permitterat nästan hela sin personal. Många har leveranser från utlandet som inte kommit fram osv. Det är en lång kedja..................

Många företag har tuffa tider, en del har bytt ägare, andra har lagts ner. Jag kan nog bara konstatera att om jag varit kvar i Malmö så hade butiken inte längre funnits kvar. Det är en trist utveckling - jag hör ju kunderna uppskattar en personlig butik, men i nästa stund handlas det på nätet och hur ska då butikerna överleva? Det känns som en ganska trist handel framöver om det inte kommer något annat gott ur det här.

Nu ska ni i alla fall få ser lite bilder på helt underbara, ljuvliga, söta, och lite udda Charlie Bears. Alla finns nu i lager och först till kvarn............. Och det finns fler som jag inte fotat ännu.

De första är små, mohair, sen kommer de i plysch. Alla ljuvliga på sätt sätt!

Ha det så gott! Håll avstånd!                                                 Mvh Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se