fredag 13 november 2020

Julskyltningen klar, julen hälsas välkommen

 Bästa vänner!

Julen närmar sig vare sig man vill eller ej. Här tändes över 5 miljoner lampor i samhället nu i lördags - kring hotellet, glasbruket och Outleten, men även på andra ställen i byn. Kommer man till Kosta nu, och det är mörkt, så är det bara skog, skog och skog, och helt PLÖTSLIGT så lyser det upp som en hägring - träden är fulla av ljus.

En kund sade för ett par år sedan att det är som att bo på Liseberg.

Det är mycket nu och det är fint! I Dockskåpet skyltade vi i förra veckan och här är nu städat och fint överallt. Jag är jättenöjd med mina skyltfönster och har fått fin hjälp av Lena och Ove. Det märks att de tycker att det är roligt att skylta!

Det är ganska lugnt nu i butiken, de nya restriktionerna med anledning av viruset, gör folk försiktiga och helt rätt - man ska vara försiktig i dessa tider.
Men du är ändå välkommen! Vi kan hålla oss på var sida om disken och handsprit finns i butiken. Vi kan hålla avstånd och visa hänsyn!

Nu är det fullt upp med änglarna. Massor med beställningar från Malmö, Lund, Skanör och Falsterbo, Lomma - från alla städer och byar i Skåne, där man samlat på Wendt & Kuhns änglar i många decennier. Änglarna kom till Malmö, till Olssons Beklädnads tidigt och som mest var vi 5 i Malmö som sålde musikanterna. Nu tror jag inte det är någon- Jag hörde att vi nog nu inte är mer än 3 i Sverige, om det stämmer. Jag har i alla fall sålt dem sedan 1983. 
Och nu har jag nästan alla modeller av musikanterna i lager, i a f över 50 olika. En fin present och många samlar en hel orkester. Och änglar kan spela alla instrument - även dragspel, panflöjt och balalaika.

Tyvärr så kommer hela tiden nu info om inställda mässor mm. Leksaksmässan i Nurnberg i jan/febr är inställd för första gången någonsin. Leverantörena i Tyskland har personal som jobbar hemifrån i den mån det går, de nya kollektionerna har minskat, färre antal nya modeller - alla kämpar på.

Sköldpaddsfabriken har nu gjort sig av med alla maskiner så nu kommer inga fler reservdelar till dockor att säljas. De har fortfarande ett stort lager på dockor men lekdockorna har delvis lagts över till Kina. Tyvärr. Nu i pandemin kanske alla istället borde försöka satsa på att tillverka i hemländerna. I långa loppet skulle det nog gynna företagen, lättare ändra produktionen, kortare serier, kortare leveranser mm. Vi får se vad som händer framöver. Ingen vet.............. Det är i alla fall spännande tider vi lever i.

Nu går det iväg paketer varje dag. Något du söker? Hör av dig? I butiken finns mycket nu av både det ena och det andra.

Vill du komma på besök och ska resa långt? Hör av dig så att jag håller öppet. Som det är nu så stänger jag då och då.... bla nu på tisdag för att åka och ta influensasprutan.

Ni tar väl den?

Ha det så gott!

Mvh

MargarethaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se