onsdag 21 januari 2015

NALLEKURS och NURNBERG

Kära vänner!

Ett år går snabbt. Jag reser till Leksaksmässan i Nurnberg, som vanligt. Snart får jag börja försöka räkna efter hur många gånger jag varit där. Åtskilliga! Ca 3000 utställare i 16 hallar, det räcker till och blir över. Steiff är inte med på själva mässan utan har ett eget event med tema CASINO ROYAL
i en annan del av Nurnberg. Vi håller öppet för våra kunder kl 1500-22.00 under 2 dagar och jag har bokat in en hel del kunder från Skandinavien och det är alltid roligt att träffas. Det blir ju lite socialt umgänge också på det här viset, lite show av visningen, lite mat och dryck.

Jag latar mig inte i Nurnberg. Jag har även bokat in kunder till Teddy Hermann och de är min "fasta punkt" när nu inte Steiff finns med på mässan. Katalogerna har redan skickats ut till kunder och de har en hel del fina nyheter.

Annars så går jag runt, letar smått och gott som passar in i mitt sortiment, fyller på det som är slut, hälsar på gamla bekanta som jag alltid möter på mässan - och sen däremellan på mina resor - som tex Käthe Kruse, Schildkröt, Hermann Spielwaren, Clemens, Hildegard Gunzel, Heless mfl.

En av de första dagarna i februari är jag hemma igen!

Nu är det klart - det blir en:

NALLEKURS - den 22 - 24 maj från kl 17.00 fredagen

Har du lust att lära dig göra nallar av en av de bästa? Då är du välkommen till kurs i maj månad - fredag - söndag. Vi börjar fredag kl 1700 och slutar söndag senast kl 12.00. Totalt 15 tim under helgen.
Gitte Thorsen, från Orange Plys i Danmark, blir vår lärare. Gitte är designer på Lego och håller på med bla nallar på sin fritid, tecknar, gör mönster, syr. Hon har erhållit många internationella priser för sina kreationer och många nalletidningar har haft artiklar om henne, så hon kan sin sak.

I kursen ingår Gitte som vår lärare, mönster och material samt fika och kvällsmat under hela kursen.
Vill du veta mer - tex pris - så maila eller ring:
Margaretha@margarethasdockskap.se            eller   0709-287769 (fr o m 4/2)

Vi bokar in platserna efter hand anmälningarna kommer in och reserverar oss för att det kan bli fullt.

På kursen kan man göra HELGA eller HERBERT  - se så ljuvliga de är!VILL DU FÖLJA MED PÅ STEIFF SUMMER i Giengen första helgen i juli så hör av dig! Vi blir några stycken som åker och då kan vi samordna resorna - flyg + tåg eller om vi blir fler flyg + bil.
Jag kan troligen ordna hotell i Giengen trots att det oftast är fullbokat år från år, men jag måste få besked senast i februari.

Notera NALLEMÄSSA den 25 okt. Till den vill jag också ha tidiga anmälningar från utställare så jag kan planera mer och våga satsa än mer.

Nu blir det inte fler inlägg före min avresa - ska hinna med Malmö också innan. Åker lördag kväll.

Ha det så gott!
Ser fram emot många glada mail när jag kommer hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se