torsdag 30 april 2015

Trevlig Valborg

Önskar er alla en trevlig Valborg och 1:a maj-helg!

Idag stänger butiken någon timme tidigare. Det är lugnt, inga bilar som passerar, förmodar att alla förbereder sig för helg nu.

Här i Kosta har vi ett gammalt och fint musikhus, en paviljong i skogen, och där delar av musikkåren under kvällen. Vi har en fin musikkår i Kosta, glasrikets äldsta, som startades redan 1873. De har till och med trumpeter av glas, som plockas fram vid lite speciella tillfällen. Fr kl 19.30 underhåller de med vacker och klämmig musik, inomhus finns lotteri och kaffe och korvförsäljning och sedan när det mörknar så tänds brasan. Inget märkvärdigt, men en fin tradition som jag minns sedan jag var barn.

För marscherade musikkåren genom samhället 1:a maj, men den tiden är förbi. En av anledningar är visst att idag bor musikanterna även på annat håll, förr fanns alla i samhället. Som barn minns jag att jag varje 1:maj väcktes av trummorna, när de passerade vårt hus.
Då startade man vid glasbruket/herrgården, gick ner till kyrkan och vände och det var skaror av folk som följde dem.

Tiderna ändra och vi med den.

Imorgon kommer mina gäster/vänner från Norge så butiken kommer delvis att vara öppen i väntan på deras ankomst. Ser fram emot besöket. Har inte träffat dessa "dockdamer" på många år nu, även om vi hanft kontakt via mail.

Har lagt in ett par Paddington på hemsidan idag. Sitter här med en låda full med prylar som ska in så småningom, men mycket måste fotograferas först.

Denna helg är det trädgårdshelg på Outleten. Information om växter, hur man planterar mm med bla Gunnel Carlsson. Kan ju locka mycket folk. Här händer ALLTID något.

Ha det så gott i helgen!                    Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se