onsdag 8 juli 2015

Det närmar sig Picknick för nallarna och oss

Hejsan alla dock- och nallevänner!

Det närmar sig PICKNICK och jag hoppas på fint väder. Idag har det regnat till och från här i Kosta och prognosen säger regn och ev åska söndag em, men meterologerna har haft fel mer än en gång, så än kan man hoppas. Annars flyttar vi inomhus och får göra det bästa av situationen.

Jag har idag fått en hel kasse med ballonger och annat smått och gott från COOP och deras leverantörer och det tackar jag för. Alltid trevligt ha något att dela ut och det brukar barnen (och de vuxna) tycka om. Mamma håller på att baka för fullt till serveringen för det brukar alltid komma någon som inte har picknick med sig.

I helgen var jag och Anette (väninna, medlem i Steiffklubben och nallesamlare) på STEIFF SOMMER i Giengen. Och det var varmt +43C och det var lite väl bra. Man var tvungen att uppsöka skugga varhelst man kunde och de stackars internationella utställarna, de stod i ett stort tält och där fanns nästan ingen luft, det var som en bastu. 16 utställare iår mot 25 ifjol.
Detta kan ju ändå inte berott på vädret eftersom de bokat sig redan tidigare.Efter en hel dags resandet Malmö-Köpenhamn, Kastrup-Berlin, Berlin-Munchen, Munchen--
Ulm, Ulm-Giengen så kom vi på kvällskvisten fram till Steiff. Vi blev inbjudna till utställarmiddagen (bra att ha kontakter :-) och hade en trevlig kväll bland tyskar, holländare, engelsmän, fransmän, amerikanare och japaner. Sen var det bara att åka hem, svalka av sig en smula med en kall dusch och sova.

Nästa morgon var vi på hugget. Tidig frukost och sen fick vi åka ner till Steiff med Steiffs exportchef Ian. Vi ville komma in på området innan hela "kalaset" började. Ca 0900 samlades entusiaster och köpsugna utanför grindarna som skulle öppna 10.00. Tanja på kontoret kommenterade det med att hon kände igen många, det är alltid samma personer som samlas tidigt.Och det är fantastiskt att se - grindarna öppnas och ALLA springer. Direkt
in till utförsäljningstältet - där de säljer ut överskott, gamla modeller, en del studiodjur som använts i olika sammanhang, udda saker.... och där finns MÄNGDER. Tältet blir snabbt fullt och kön för att betala - ja, 1 1/2 till 2 timmar beroende på vilken tid man kom.

Själv gick jag till Steiffs loppis där de har alla möjliga och omöjliga saker, kläder som blivit över när en kollektion avslutats, tillbehör som varit till nallarna, band och spetsar de använt, skyltmaterial mm. Och där fyller folk sin lådor med saker som man ibland undrar vad det är.
Även jag fyllde ett par lådor som väntas hem i dagarna. Har ju fördelen att kunna få det hemskickat.

På området fanns dessutom, förutom dessa fina ballongdekorationer här och var, en hel massa annat: internationella marknaden med säljare som bara har Steiff, bla country-editions, gamla björnar mm, mini-zoo, scen med uppträden, hantverksmarknad, serveringsstånd med olika typer av mat, karuseller, spunnet socker, räddningsbilar som man kunde provsitta, en racerbil och ett racing team från bla Japan, Hilton med deras nalleprylar och mycket, mycket mer. Steiff håller muséet och Margarete Steiffs födelsehus öppna under hela festivalen och man arrangerar också nallekurser, fm och em.

Fortsättning följer med nya bilder!

KOM NU TILL VÅR NALLEPICKNICK OM DU FINNS I NÄRHETEN!

Med vänlig hälsning
Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se