måndag 13 juli 2015

STEIFF / NALLEPICKNICK

Hej alla dock- och nallevänner!

Nu blev det mycket på en gång!

Igår hade vi Nallepicknick och precis som ifjol kom det ca 100 personer. De kom från Kosta och närområdet, men också från Karlskrona och Rödeby. Vi hade tur med vädret! Riktig tur!
Precis innan så kom det några regndroppar men sen höll det uppe hela tiden vi hade vårt arrangemang.

Anders spelade nallesånger och mycket mer, Tomas berättade en saga och jag själv berättade lite om nallens historia. Anette hade med en fin tablå "Hajen kommer" som hon och hennes barn Lovisa och Kalle hade tillverkat. Konsum hade skänkt ballonger, godisnallar, glass och badbollar som vi kunde dela ut och så hade vi en nallejakt.
Vi hade gömt ett antal nallar bland buskar, träd och stenar och det var bara att följa en snitslad bana och försöka hitta så många som möjligt.Och fiskdamm, och lotteri och servering. Det blev en livlig eftermiddag med föräldrar som satt i parken och njöt och barn som busade runt i gröngräset.

Ett varmt TACK till alla som agerade på ett eller annat sätt och alla som kom och gjorde dagen till en riktig nallepicknick.


 
 
 
 
Så lite fortsättning följer från Steiff: lördag och varmt, eller kanske hett är ett bättre ord.
Vi besökte muséet och hade tid att titta ordentligt på den nya utställningen, där allt nu presenteras i kronologisk ordning. Det underlättade och gjorde allt mer lätttillgängligt än tidigare. Vi tog en tur till Margarete Steiffs födelsehus och såg för första gången trädgården i full blom. Men där var så varmt, det var omöjligt stanna någon längre stund, bara att ta sig upp för alla små trappor var en pärs.
 
Kl 14 ca då firades Museets 10-årsjubileum med en stor tårta:

De var 6 man som bar den. Den vägde 600 kilo och det hade tagit en vecka att få den färdig. Det gula är marsipan och den röda kanten är små nallehuvuden av marsipan. Tll vänster på tårtan syns det
runda guldfärgade museet och sen satt där smånallar här och var,samt en massa nallebilder , men de syns lite dåligt. Där var trängsel men alla fick sin bit och det var inga små bitar.

Fortsättningen följer.

Nallekram                             Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se