tisdag 21 juli 2015

Fortsättning på Steiff Sommer

Hej alla dock-och nallevänner!

I förra brevet såg ni 600-kilos-tårtan! Den var stor, enorm!
Men det hände mer roligt i Giengen. Det mest spännande, i alla fall för mig, var Teddy Dorados AUKTION på lördagskvällen. Lokalen var fullsmockad av samlare, folk fanns där från hela världen och det var även telefonbud på gång hela kvällen. Många fina antika, gamla och halvgamla Steiff visades upp och klubbades för höga summor. Euro 2400,- för 2 äggvärmare av filt, dock från 1800-talet, och målade som tupp och höna. Det är mycket pengar! 
Jag hade ordnat reserverade platser så att vi säkert skulle få sitta - det hela tar ju i alla fall minst 3 timmar totalt. Den mörka tjejen på bilden är Steiff-gal från USA, som också jobbar för Steiff over there, och hon läser upp informationen om alla utropen på engelska. Bild på storbildsskärm, aktuell artikel bärs fram på scenen, texten läses på tyska och sedan på engelska.
Nr 711, som tydligen var en samlare från USA handlade över telefon. och det var hela tiden
over Telephone no 711, no 711, no711. Han eller hon köpte det mesta. Hundarna gick till höga priser och även en del andra djur. Det är inte längre nallarna som är självklara då det gäller priser, ibland går de för mindre pengar än annat, som man inte tror någon ska bjuda på.
 

Vi roade oss hela tiden. Nedre bilden är från kurslokalen. Under helgen gick 100 personer kurs och sydde sig en egen Steiff-nalle. Sydde och sydde, nalle är ihopsatt och det de gör är att brodera nos och klor, fästa ögon och sy ihop den. De får också en valfri text under tassen, om du vill ha ditt namn, ett årtal, Steiff Sommer eller vad det nu ska stå.
 
Vi var givetvis runt i muséet och roadesoss bland de stora djuren, som synes. Vi var i Margarete Steiffs födelsehem och det var FÖRSTA gången jag såg trädgården i blom. Och Hilton, som har flera Steiffnallar, hade också en egen monter. De har kocknalle,portiernalle, nalle i badrock mm samt andra nalleprylar som galgar och pussel. De satsar verkligen på barnen som kommer till hotellen.
 
Sen på kvällen så var det PARTY. Vi stannade inte till särskilt sent. Vi skulle ju resa ganska tidigt nästa morgon, på söndagen, för att hinna hem till kvällen. Det var musik, mat, dryck, luftballonger och som avslutning ett fyrverkeri, som vi hörde men inte såg.
 
En HÄRLIG tur var det i alla fall. Väl värd 2 resdagar! Och en hel del fick jag med mig
hem också.
 
*******************************
 
På torsdag får jag hit kärt besök från Malmö, som ska bo på pensionatet, och som stannar till måndag. På LÖRDAG KVÄLL är det FEST på hyttgården med mat, dryck och musik i stort tält. Det är på årsdagen då elden tändes i hyttan första gången. Det har väl inte firats förut, vad jag vet, men det är ju aldrig för sent att börja en ny tradition.
 
TÅGET Pysen går här i Kosta nu. Gratis. Från Outleten till Fyndvaruhuset, varje dag, ca 6 gånger/dag. Det stannar även hos mig. Regnet kanske inte lockar till turer just nu men ändå ser jag en hel del som åker med och det är ju roligt, nu när det satsas på turism här i samhället.
 
Sommaren är inte slut ännu, så välkommen hit!
 
Ha det så gott!                                              Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se