söndag 26 juli 2015

Juli går mot sitt slut

Bästa dock-och nallevänner!

Igår var det fest i Kosta. Årsdagen av att hyttan tändes på Kosta Glasbruk. Det öste ner hela fm och ingen trodde att det på kvällen skulle gå att ha en grillfest i ett tält på hyttgården med musik och
avslutningsfyrverkeri. Men vi gissade fel. Framåt 19-tiden blev det bättre, värmen började komma tillbaka och vid 20.00 var det riktigt skönt. Jag som förberett mig med vinterkängor och kappa fick tänka om. Det blev en trevlig kväll och framåt 22-tiden var tältet fullt av festande Kosta-bor (mest) och några andra. Samtidigt var det Hyttsill med mat, musik, glasblåsning och mat inte långt ifrån oss i gamla glasskolan och så pizzerian och glasbaren förstås. Nog fanns det alternativ i Kosta igår!
Och nästa helg är det grillkväll med musik vid poolen vid campingen!

NYTT FRÅN STEIFF - bra för alla samlare att veta. Den gula mässingsknappen kommer nu successivt att ersättas av en knapp i rostfritt stå. Guldknappen blir en silverknapp! Varför? Nya
regler från EU då det gäller säkerhet för leksaker. Det är bara för företagen att följa uppmaningen!
Det som redan producerats för säljas med guldknappen men allt nytt ska ha rostfritt stål!!!

Detta är 2 av nyheterna för hösten. Den norska skogskatten är ljuvligt mjuk och hängig och kan nog få många att vilja ha!

Hoppas nu på en fin augusti med sol och värme och vetskapen om att det INTE ska börja regna under dagarna. Varför då detta? Jo, jag har ett lager med ingång från utsidan och ett av dessa rum ska tömmas helt och där ska det börjas om från början. Allt ska ut, rummet rengöras och sen ska där in alla dockhus, fönster, dörrar och andra delar som inte säljs så ofta så att jag behöver ha det i butiken. Det börjar bli lite ont om plats. Och hus är skrymmande. Och jag har en hel del renoveringsobjekt som kanske entusiasterna kan vara intresserade av att ta tag i. Det är ett jättejobb, men måste göras och krav nr 1 är då FINT VÄDER.

Idag regnar det i alla fall inte (ännu). Redan haft fullt av folk i butiken och det är ju fördelen med mulet och sämre väder, men lite av varje skadar inte.

Ha en skön söndag!                                                                                Margaretha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se